يوشك أن تداعي عليكم الأمم كما تداعي الأكلة إلى قصعتها فقال قائل: من قلة نحن يومئذ؟ قال: بل أنتم يومئذ كثير ولكنكم غثاء كغثاء السيل ولينزعن الله من صدور عدوكم المهابة منكم وليقذفن في قلوبكم الوهن قيل: وما الوهن يا رسول الله؟ قال: حب الدنيا وكراهیتکم الموت (رواه احمد وابوداود والبيهقي)
پیامبر می فرماید: آن زمان نزدیک است که از همه ی اطراف به شما تجاوز شود همانند دسته ای لاشخور که بر روی جنازه ای حمله می کنند، یکی از صحابه پرسید: ای رسول الله آیا بخاطر کمی تعداد ماست؟پیامبر فرمود: خیر در آن زمان تعدادتان بی شمار است ولی همانند کف روی آب هستید، خداوند هیبت و قدرت شما را از دل دشمنانتان بیرون می آورد و شکست و زبونی را در دل شما قرار می دهد. صحابی پرسید: زبونی چیست؟ پیامبر فرمودند: حب دنیا و بیزاری از مرگ.
فقه حدیث
1.این حدیث توفیقی است که از غیب در اوج قدرت مسلمانان در مدینه به دست پیامبر می رسد. فرمود که حتماً ملت های دیگر برای از بین بردن شما از هر طرف در تلاشند و به شما حمله ور می شوند چه از لحاظ فکری چه از لحاظ نظامی، تصویری را برای ما رسم می کند که هر روز ملت های غیرمسلمان از یکدیگر طلب کمک و یاری می کند تا مسلمانان را تضعیف کنند، هر کس از هر طرف تمام قدرت خود را بکار می برد، عده ای افراد گرسنه و طمع کار که خوراکی سهل و آسان را در اختیار دارند و هیچ کس نیست تا مانع آنان شود و افرادی نالایق و پست در دل و جان شما رخنه می کنند و شما را نابود می کنند. احکام اسلام را به کناری می نهند و قوانین جاهلی خود را بر ما تحمیل می کنند و آداب و رسوم قومی و دینی شما را از بین می ربرند و آداب و رسوم جاهلی و ناپسند را در میان شما رواج می دهند.
2. این حدیث یکی از جلوه های بزرگ تغییر جامعه را ترسیم می کند و آن این است که عده ای از افراد فاسد و دنیا دوست سبب انحراف جامعه می شوند و مردمان آن جامعه را هلاک می کنند.
3. این حدیث ذلت ملت ها را به تصویر می کشد و دلیل آن ذلت و زبونی را بیان می کند که افرادی خودفروش و دنیا دوست باعث ظلم و ستم بر دیگران می شوند و دنیا را بر دیگران تنگ می کنند.
4. بخاطر تعداد کم مسلمانان است؟! خیر. ما تعداد مان زیاد است نزدیک به 5/1میلیارد، اما همانند کف و خس و خاشاک روی امواج هستیم که هر کس به میل خود ما را به هر جهت که دوست داشته باشد می برد، همه ی ما نمی توانیم با این ظلم مبارزه کنیم زیرا غیرت و شجاعت را از دست داده ایم، خود را تسلیم دنیا دوستی و ثروت کرده ایم، هیچ کس در راه خدا کار نمی کند و شهادت را دوست ندارد، آن همه احکام جهاد در قرآن و احادیث که برای مقابله با کفر تعیین شده ولی هیچ کدام کوچکترین انذاری نمی بخشد.
5. هرگز تعداد کم مسلمانان باعث شکست نبوده بلکه بی غیرتی و دنیا دوستی سبب این بلا بوده، رضایت به نقشه ی دشمنان دین سبب این فلاکت شده است. دشمن با تمام توان خود نقشه ی خود را پیاده کرده و مسلمانان ترسو، ترس و عدم غیرت خود را توجیه کرده و جواب دادن به این واقعیت را به حکمت و درک سیاسی تعبیر می کنند. و این توجیه نابخردانه باعث بدبختی بیشتر است زیرا اکثر مسلمانان ناآگاه گمان می کنند که باید خود را با این جو و فضا سازگار کنیم.
این کمک کردن به دشمن است، قبلاً دشمن نقشه ی نابودی تو را کشیده است.
لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَ الَّذِينَ أَشْرَکُوا وَ لَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذٰلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَ رُهْبَاناً وَ أَنَّهُمْ لاَ يَسْتَکْبِرُونَ (82)
مسلّماً يهوديان و كسانى را كه شرك ورزيدهاند ، دشمنترين مردم نسبت به مؤمنان خواهى يافت ; و قطعاً كسانى را كه گفتند : « ما نصرانى هستيم » ، نزديكترين مردم در دوستى با مؤمنان خواهى يافت ، زيرا برخى از آنان دانشمندان و رهبانانىاند كه تكبر نمىورزند .﴿المائدة، 82﴾
تو می خواهی با تمام وجود برای دشمن کار کنی و بعدها هم باز فکر کنی تو برنده ای؟! این دروغ گفتن با نفس خویش است. زیرا زبونی و شکست را به عزت و آزادگی ترجیح داده ای، این حدیث نیز این را برای ما بازگو می کند که کاری نکنی خود را به آن روز افکنی، اگر در آن روز قرار گرفتی با خود رو راست باشی و توجیه داعیان دروغین تو را فریب ندهد و خود را تسلیم واقعیت دروغین نکنی که ساخته ی دین تو نیست!!
6.به زمان پیامبر بنگریم که این حدیث را در آن زمان قدرت و هیبت فرموده است ولی از زمانی سخن به میان می آورد که تعداد مسلمانان صدها برابر آن زمان است ولی ترس و هیبتی در دل دشمنان ایجاد نمی کند. چرا؟ چون قاعده عوض شده است، زیرا انسان مسلمان مانند مشرکین شده است، خداوند در سوره ی بقره آیه96می فرماید:
وَ لَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ النَّاسِ عَلَى حَيَاةٍ وَ مِنَ الَّذِينَ أَشْرَکُوا يَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ يُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ وَ مَا هُوَ بِمُزَحْزِحِهِ مِنَ الْعَذَابِ أَنْ يُعَمَّرَ وَ اللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا يَعْمَلُونَ (96)
و آنان را مسلماً آزمندترين مردم به زندگى ، و [ حتى حريصتر ] از كسانى كه شرك مىورزند خواهى يافت . هر يك از ايشان آرزو دارد كه كاش هزار سال عمر كند با آنكه اگر چنين عمرى هم به او داده شود ، وى را از عذاب دور نتواند داشت . و خدا بر آنچه مىكنند بيناست .﴿البقرة، 96﴾
7. صحابه می دانستند که (وهن) ضعف و زبونی است، پیری و بیمارشدن ضعیفی است، غیر از آن بیماری که شتر بدان مبتلا می شود. به همین خاطر پرسیدند وهن چیست؟ پیامبر بدان ها نشان داد که سرچشمه و دلیل اصلی ضعیف شدنشان چیست. حب دنیا و بیزاری از مردن.
هر زمانی که به آن حد رسیدیم که برای لذتی بیشتر از مرگ بهراسیم، باید بدانیم به آن ضعف و زبونی دچار شده ایم که ضعف ایمان و عقیده و تفکر اسلامی است. بی اهمیت بودن نسبت به قواعد اجتماعی و سیاسی اسلام، و تنها راه چاره بازگشت به دین و استفاده از نقشه ی قرآن برای قدرت گرفتن دوباره است.
8. دشمن هنگام تصرف سرزمین های اسلامی، با استفاده از 3 عامل مردمان آن جامعه را به خود وابسته می کند. پول، زور، تهدید.
هر دشمنی که به سرزمین اسلامی وارد می شود وقتی می بیند که مسلمانان دارای قدرت نظامی نیستند تمام سعی خود را برای کنترل کردن جامعه انجام می دهد. و این کار به تنهایی صورت نمی گیرد بلکه از همان مسلمانان دین فروش استفاده می کنند و همچنین به تعدادی عالم نیاز دارند تا کار را برای آنان توجیه کنند که آنان برای اصلاح و آزادی و حقوق بشر آمده اند؟!!
9. بهترین دلیل برای درک این حدیث، دقت نظر در اوضاع مسلمانان امروزی است که از ده ها مسیر آمده اند تا دین اسلام را از میان بردارند و حکومت کفری خود را جایگزین کنند هر چند هنوز هم در دنیا کسانی هستند که در مقابله با این کفر و شرک مبارزه می کنند.
برگرفته از کتاب مشعل هدایث، اثر ماموستا کریکار ، ترجمه محمد صدیق منبری ، نشر آمیار