عقیده

قواعد اهل سنت و جماعت در عقیده (1)- تبیین و توضیحی در باب این مقالات

مقاله اوّل- تبیین و توضیحی در باب این مقالات

بسم الله الرّحمن الرّحیم

إنَّ الحمدَ للهِ نَحمده و نَستعینُه و نَستغفِرُه و نعوذُ باللهِ مِن شرورِ أنفسِنا و مِن سیّئاتِ أعمالِنا من یهدِهِ اللهُ فلا مُضِلَّ لَه و مَن یُضلِل فلا هادیَ له، و لن تجدَ له مِن دونِ اللهِ ولیّا مُرشداً.

   در این سلسله مقالات، مهمترین اصول و قواعد اعتقادی اهل سنّت و جماعت به صورت مفید و مختصر، بیان می­گردد. اصل این مقالات، کتاب «مجملُ أصول أهل السّنّة والجماعة فی العقیدة» دکتر ناصر العقل است که ابتدا ماموستا کریکار آن را به زبان کوردی برگردانده و آنگاه قواعد مهمّی که دکتر العقل از قلم انداخته را به آن افزوده است. مطالبی که ماموستا به کتاب، اضافه کرده است از نظر حجم و اندازه با مطالب دکتر العقل، برابر است و غالبا مباحث مربوط به چالشهای اعتقادی و فکری معاصر مانند استخلاف، حاکمیّت و رهبری شریعت، طاغوت، دار الاسلام، دار الکفر، فعالیت گروهی امّت­محور، جهاد و... را در بر می­گیرد.

    مهمترین مباحثی که به صورت کلّی در این مقالات مورد برّرسی، قرار می­گیرد عبارت از موارد زیر است: مفاهیم مقدّماتی و تعریفات (اعمّ از عقیده، سلف، اهل سنّت و جماعت و ...)، اصول و مبانیِ منهج دریافت و استدلال، جانشینی خداوند بزرگ در زمین (استخلاف)، شناخت و معرفت خداوند بزرگ (توحید ربوبیّت و اسماء و صفات)، حق یگانه­پرستی خداوند متعال (توحید الوهیّت)، ایمان، قرآن و کلام، قضا و قدر، جماعت، امامت و امّت، قدرت سیاسی و احکام امامت، دار الإسلام و دار الکفر ( دولت اسلامی و دولتهای کفر)، مهمترین ویژگیهای اهل سنّت و جماعت و خلاصه­ی دیدگاه و بینش اهل سنّت و جماعت.

شیوه عمل در این سلسله مقالات بدین نحو است که هر مقاله به یکی از مباحث و موضوعات اصلی مذکور

در فوق تعلّق می­گیرد و مهمترین قواعد و اصول مربوط به هر مبحث، ذکر می­شود.

1007 جار خوێندراوه‌ته‌وه‌
21/10/2018
بڵاوكردنه‌وه‌ی بابه‌ته‌كان مافی هه‌موو كه‌سێكه‌ به‌مه‌رجێك ئاماژه‌ به‌ سه‌رچاوه‌كه‌ی بدات.